Sivut

sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Itsetehty piparitaikina - se ON vaivan arvoista

Olen yleensä aika nirso piparkakkutaikinoiden suhteen, mutta tämä taikina kyllä yllätti positiivisesti! Ensimmäiseen versioon laitoin margariinia ja siitä sain hyvin leivottua yksittäisiä pipareita sekä kahden piparkakkutalon osat.



200 g margariinia / voita
1 dl tummaa siirappia
1 dl ruokokidesokeria
2 dl hienoa sokeria
2 tl kanelia
1 rkl piparkakkumaustetta
1-2 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
2 munaa
1,5 tl soodaa
1 l jauhoja


♦ Kiehauta voi, siirappi ja mausteet. Jäähdytä.

♦ Lisää munat hyvin sekoittaen.

♦ Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos massaan.

♦ Anna levätä seuraavaan päivään jääkaapissa.


























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti