Sivut

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Itsetehdyt bagelit

Kahvivieraita varten oli jo makea kakku valmiina, mutta jotain suolaista oli myös keksittävä. Kokeilin piitkästä aikaa tehdä bageleita ja tämä ohje on noukittu K-Ruoka sivulta. Hieman ohjetta sovellettu, koska kaikkia aineita ei ollut kaapissa. NAM!


Bagelit 
noin 20 kpl

TAIKINA
100 g voita
1 pss kuivahiivaa
5 dl vettä
2 tl suolaa
½ rkl sokeria
n. 11 dl vehnäjauhoja

KEITTÄMISEEN
2 l vettä
1 rkl siirappia
2 tl suolaa


• Sulata voi tai margariini.

• Liuota hiiva 42 asteiseen veteen. Lisää joukkoon suola ja sokeri.

• Vaivaa taikinaan vähitellen vehnäjauhot, lisää loppuvaiheessa myös jäähtynyt voisula. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla lämpimässä paikassa noin 20-30 minuuttia.

• Jaa taikina 20 osaan ( n.60 g per bageli). Pyöritä palat pyöreiksi ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

• Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Paina pyöreän bagelin keskelle reikä peukalolla ja venytä rinkeliksi. Pudota enintään kolme rinkeliä kerrallaan veteen ja keitä noin 30-40 sekuntia. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle, ripottele päälle siemeniä ja paista niitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

• Halkaise bagelit jäähtyneinä. Levitä rinkelinpuolikkaille ruohosipulituorejuustoa ja täytä mieluisilla täytteillä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti