Sivut

tiistai 21. kesäkuuta 2016

Suklaakääretorttu


POHJA
4 kananmunaa
1½ dl hienoa sokeria
 1 maustemitallinen vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl perunajauhoja


TÄYTE
100 g taloussuklaata
1 rkl tumma muscavadosokeria
2 tl hienoa sokeria
2 dl kermaa
2 maustemitallista vanilliinisokeria


KORISTELU
sulatettua taloussuklaata
kinuskia
marjoja
marsipaanikoristeita


POHJA:
○ Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

○ Yhdistä kuivat aineet eri kulhossa ja siivilöi ne vähitellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti pohjaa myöten.

○ Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia.

○ Kumoa valmis pohja leivinpaperin päälle, johon on siivilöity tomusokeria. Anna jäähtyä.

TÄYTE:
○ Laita suklaa, sokerit ja 2 rkl kermaa vesihauteeseen ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä.

○ Vatkaa loppu kerma vaahdoksi (mausta halutessasi ripauksella vanilliinisokeria). Yhdistä jäähtynyt suklaaseos vaahdotettuun kermavaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte pohjan päälle. Tasoita täyte. Jätä tortun etureunaan parin sentin tyhjä kohta, ettei täyte pursua ulos rullatessa.

○ Kääri torttu ylhäältä alas. Pyri käärimään torttu mahdollisimman tiukaksi ja pyöreäksi. Käännä leivinpaperi rullan ympärille ja laita jääkaappiin jähmettymään. Tarkista, että tortun saumakohta on alaspäin.

○ Koristele suklaa- ja kinuskiraidoilla ja marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti