Sivut

tiistai 28. kesäkuuta 2016

Raparperimehua mehumaijalla

Edellinen raparperimehun ohje taitaa olla vuodelta 2014, jossa käytin sitruunahappoa. Tällä kertaa sitä ei kuitenkaan ollut, joten ajattelin kokeilla mehun tekoa vanhalla kunnon mehumaijalla. Jos sillä teen muutkin mehut, miksen sitten raparpereista!

Harmikseni uuden kodin liesi on induktio, joten mehumaija ei sovellu siihen. Pääsin kuitenkin mehua keittelemään äidin liedelle, ja raparperit löytyivät myös sieltä. Kätevää!  Yksi huomio tähän alkuun vielä: kun irroitat raparperia, ota ne kiertämällä varresta EI leikkaamalla ( näin sieltä tulee myös lisää satoa)



Raparperimehu 

4 kg raparperia
2 kg sokeria


• Huuhtele ja paloittele raparperit.

• Täytä mehustimen alin osa vedellä. Laita seuraavaksi mehuosa paikalleen.

• Laita reiälliseen marjaosaan raparperia ja sokeria kerroksittain. Sulje mehustimen kansi.

• Keitä vähintään 1 tunti. Valuta noin litra mehua esim. kannuun ja kaada se raparperien päälle. Näin sokeri liukenee paremmin mehuun.

• Pullota mehu lasipulloihin tai pakastuspulloihin. Muista jäähdyttää mehu kunnolla ennen kuin laitat sen jääkaappiin / pakastimeen.

Jos käytät pakastuspulloja, älä täytä pulloja liian täyteen, koska neste laajenee pakastuessan. Useissa pulloissa on jo valmiina merkitty pakastusraja. 

• Laimenna mehua tarjoiltaessa esim. kivennäisvedellä. Koristeeksi käyvät tuoreet tai miksei myös pakastemarjat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti