Sivut

tiistai 28. kesäkuuta 2016

Raparperikiisseli ruokosokerista ja hifistelyä

Perinteitä kunnioittaen, mutta tällä kertaa tavallisen sokerin sijaan käytössä ruokokidesokeri. Sisäinen valokuvaaja halusi hieman hifistellä, joten esillepano hieman elegantimpi(?). Kiisseliä ei aina tarvitse tosiaankaan tarjota isosta kulhosta, vaan annokset voi tehdä vaikka shamppanjalasiin ja tietenkin koristella! Tässä on vain mielikuvitus rajana :)



Raparperikiisseli

700 g raparperia
8 dl vettä
2 dl ruokokidesokeria
4 rkl perunajauhoa
3-4 rkl kylmää vettä



• Huuhtele ja paloittele raparperit.

• Laita kattilaan kaikki aineet perunajauhjoa lukuunottamatta. Keitä raparperit pehmeiksi. Tarkista makeus.














 • Laita perunajauho esim. lasiin ja lisää sen verran kylmää vettä, että seos on tasaista.

• Ota kattila pois liedeltä ja sekoita perunajauho ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita vielä liedelle, että kiisseli pulpahtaa.

• Kaada valmis kiisseli astiaan, ripottele päälle hienoa sokeria.

Voit halutessasi laittaa kiisselin valmiiksi tarjoilumaljoihin ja koristella tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissanlehdillä.



Nuo pienet koristelumansikat ovat peräisin amppelimansikasta, ai että ne ovatkin söpöjä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti