Sivut

torstai 30. kesäkuuta 2016

Juustokakku raparperista & inkiväärisiirappi!

Tämä ohje löytyi juustokakku kirjasta. Inkiväärisiirappi kannattaa tehdä ensin, itse sain keitellä sitä noin 40 minuuttia! Tarkoitus oli laittaa tuohon pinnalle vielä tuoreita mansikoita, mutta ne ehtivät kuviin vasta kun kakku oli leikattu. Tämä kakku on todella raikas ja, vaikka maisteluraati hieman epäilevästi katselikin noita pitkulaisia raparpereja, niin ne olivat pehmeitä ja makoisia!


INKIVÄÄRISIIRAPPI

2,5 dl vettä
2,5 dl ruokokidesokeria
1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena

• Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes seos sakenee siirapiksi. Anna jäähtyä.



RAPARPERIJUUSTOKAKKU

RAPARPERI
850 g raparperia
1 dl inkiväärisiirappia
0,6 dl sokeria

MURUPOHJA
300 g digestivekeksejä
150 g voita sulatettuna
1 tl inkiväärijauhetta

TÄYTE
4 liivatelehteä
100 g vaniljatuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g rahkaa
2,5 rkl ruokokidesokeria
2 dl kuohukermaa


RAPARPERI
• Kuumenna uuni 180 asteeseen.

• Kuori raparperit ja leikkaa ne 7 cm:n pituisiksi paloiksi. Laita palat uunivuokaan (mielellään, että mahtuisivat yhteen kerrokseen), valuta päälle siirappi ja ripottele pinnalle sokeri.

• Paista raparperinpaloja uunissa 15-20 minuuttia, niin että ne ovat pehmeitä, mutta säilyttävät
muotonsa. Anna jäähtyä. Soseuta puolet raparpereista ja säästä loput kakun pinnalle.

MURUPOHJA
• Hienonna keksit pieneksi muruksi. Yhdistä murut ja voisula. Painele seos tiiviiksi kerrokseksi 23 cm:n irtopohjavuokaan. Reunojen on oltava vähintään 3 cm korkeat, että täyte mahtuu hyvin.

TÄYTE
• Liuota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi.

• Vatkaa tuorejuustot, rahka ja sokeri kulhossa kuohkeaksi. Kääntele joukkoon raparperisose.

• Mittaa kuohukerma kuumankestävään kulhoon, nosta kulho hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle ja kuumenna varovasti. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne lämpimään kermaan. Sekoita kunnes liivate on sulanut. Siivilöi kerma, jottei siihen jää liivatekokkareita.

• Sekoita liivateseos juusto-rahkaseoksen joukkoon ja kaada massa murupohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä 3 tuntia tai yön yli.

• Koristele tuoreilla mansikoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti