Sivut

perjantai 24. kesäkuuta 2016

Juhannuksen helmi: Britakakku!

Britakakku, tuo uusvanha tuttu, joka vaan on pakko tehdä ainakin kerran kesässä. Tänä vuonna britaa syödään juhannuksena. Tämä kakku on siinä mielessä todella kätevä, koska pohjan voi tehdä jo aiemmin valmiiksi ja kasaus hoituu vaikka makkaranpaiston lomassa!

Marengin päälle olisi vielä voinut laittaa mantelilastuja, jos olisin vaan muistanut ostaa niitä! Suklaahippuja kyllä löytyi kaapin perukoilta, mutta uunini ei nähtävästi paistakaan niin tasaisesti kuin kuvittelin, koska osa hipuista sai ehkä vähän turhankin paljon väriä pintaansa! Olkoot siis karamellisoituja hippuja ;P


Britakakku n. 10:lle 

3 valkuaista (n. 98 g)
1,5 dl sokeria (n. 150 g)


125 g voita
1 dl sokeria (n. 90 g)
3 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja (n. 90 g)
2 tl leivinjauhetta (n. 10 g)
1 dl maitoa (n. 100 g)

3 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
sitruunamelissan / mintunlehtiä koristeeksi

POHJA
• Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Laita jääkaappiin odottamaan. 

• Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. 

• Yhdistä jauhot keskenään ja sekoita ne massaan vuorotellen huoneenlämpöisen maidon kanssa. 

• Levitä massa voidellun leivinpaperin päälle tasaiseksi. Levitä marenki pohjan päälle. 

• Paista pohjaa 175 asteessa 15-25 minuuttia. Marenkiin saa tulla vähän väriä. Anna jäähtyä hyvin ennen irroittamista! 

• Leikkaa pohja kahtia. Laita toinen pohjanpuolikas tarjoilualustalle.

• Vaahdota kerma. Mausta sokereilla. 

• Levitä 2/3 kermavaahdosta pohjan päälle. Ripottele päälle marjat. Nosta toinen kakkulevy päälle. Levitä loput kermasta pinnalle ja koristele marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti