Sivut

perjantai 17. lokakuuta 2014

Little Brownie

Hivenen perfektionisti kun olen, tämä ohje sai sappeni kiuhumaan. Silmäilin reseptiä ja aivan selvästi siinä lukee, että annoksesta tulee yksi uunipellillinen. Uunejahan on montaa erikokoista, joten on hieman hankala tietää tarkkaan, että kuinka isoon pellilliseen tämä riittää. Myöhemmässä vaiheessa ohjeessa sanotaan, että taikina kaadetaan pienelle uunipannulle. Ota siitä sitten selvää, minkä kokoiseen astiaan tämä kannattaisi laittaa, että saisi oikean paksuisen brownien. Itse laitoin uunipellin päälle neliönmuotoisen säädettävän reunavuoan, jonka mitoiksi tuli lopulta 28 cm x 36 cm. Tämä osoittautui kuitenkin aivan liian suureksi, joten jos (ja kun) kokeilet tätä ohjetta, laita massa pienempään vuokaan. :) Kun jossain välissä ehdin tätä tehdä uudestaan ( ja  löydän ne oikeat mitat) laitan tänne infoa "oikeasta" koosta. 


Tässä kuitenkin ohje brownieihin

125 g voita
200 g suklaata (kaakaaopitoisuus 70 %)
4 kananmunaa
1,5 dl Fazer Wiener nougat Crush -rouhetta
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Kuorrute
150 g sulatettua tummaa suklaata
2 dl Wiener Nougat Crush- rouhetta tai hasselpähkinärouhetta

♦ Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
♦ Sulata voi ja suklaa. Vatkaa munat ja sokerit kulhossa vaahdoksi. Lisää Winer Nougat Crush -rouhe ja keskenään sekoitetut jauhot.
♦ Lisää suklaa-voiseos kulhoon ja sekoita massa tasaiseksi.
♦ Kaada massa pienelle uunipannulle ja paista noin 20 minuuttia.

♦Anna paistoksen hieman jäähtyä ja kaada suklaakuorrute paistoksen pinnalle. Koristele haluamallasi rouheella.


Kuten kuvasta huomaa, brownie voisi olla puolet korkeampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti