Sivut

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Raparperijuoma

Viime vuonna tein älyttömän hyvää raparperimehua ja tottakai hyväksi havaittua ohjetta täytyy käyttää. Jos sen olinpaikan vaan sattuu muistamaan. Pienten etsintöjen jälkeen ohje lopulta löytyi (onneksi!) ja sain raparperimehun tehtyä.

1 kg raparperinpaloja
1-2 rkl sitruunahappoa (saa apteekista)
2 litraa vettä
6 dl sokeria

♦ Huuhtele ja paloittele raparperit ämpäriin. Lisää sitruunahappo ja kiehuva vesi sekoittaen.
♦ Anna seistä huoneenlämmössä vuorokausi. Siivilöi.
♦ Ota mehusta pieni osa, jonka kuumennat kattilassa ja johon lisäät sokerin. Kun sokeri on liuennut, kaada se muun mehun sekaan. Sekoita.
♦ Pullota juoma.

♦ Mehua täytyy tarjottaessa laimentaa vedellä tai kivennäisvedellä. Tiivisteen voi myös laittaa pakastimeen. Jos laitat mehun pakastimeen, muista jättää laajenemisvara eli pulloa ei saa laittaa aivan täyteen !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti