Sivut

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kaurainen raparperipiiras

Monen mutkan kautta onnistunut raparperi-kaura kokeilu :) Täyte ja kuorrute olivat vesiselvät, mutta uudenlainen pohja oli hakusessa. Bongasin Maku.fi:stä hyvän kuuloisen raparperipiiraan ohjeen, mutta harmikseni kaikkia aineksia ei löytynyt, niin sovelsin ohjetta tarpeen mukaan.

Tällä ohjeella tosiaan tulee yksi uunipellillinen (35 x 42 cm) piirakkaa. Piirakka on aika makea, mutta that's the way I like it !

Pohja
250 g voita sulatettuna
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl ruokakermaa
1 dl vispikermaa
1 muna

Päälle
1 litra tuoreita raparperin paloja
1 rkl sokeria

Kuorrutus
5 dl isoja kaurahiutaleita
1 ½ dl sulatettua voita
1 ½ dl sokeria
1 tl kanelia


♦ Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtynyt voisula. Nypi murumaiseksi. Lisää muna ja kermat. Sekoita tasaiseksi massaksi. Jos taikina näyttää liian kuivalta (=murenevalta) lisää vielä tilkka kermaa.

♦ Taputtele massa leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi.

♦ Huuhtele raparperit ja leikkaa ne noin 0,5 - 1cm:n kokoisiksi paloiksi. Levitä palat pohjan päälle.

♦ Sekoita kulhossa kuorrutteen ainekset. Levitä kuorrute tasaisesti raparperinpalojen päälle.

♦ Paista piiras +175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti