Sivut

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Italialainen suklaakakku


200 g suklaata
100 g voita
4 kananmunaa
200 g tomusokeria (n. 3 ¼ dl )
½ dl perunajauhoja
2 tl vanilliinisokeria

♦ Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka.
♦ Paloittele suklaa ja voi teräskulhoon tai pieneen kattilaan ja sulata ne vesihauteessa. Jäähdytä.
♦ Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
♦ Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri toisessa astiassa vaahdoksi. Siivilöi perunajauhot vaahtoon ja mausta vanilliinisokerilla. Lisää jäähtynyt suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon.
♦ Kaada valkuaisvaahto massan päälle ja sekoita kevyesti kaapimella. Massaan saa jäädä pieniä valkuaishattaroita.
♦ Paista kakkua uunin  keskitasossa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan, irrota varovasti reunoista ja kumoa tasaiselle tarjoiluvadille.
♦ Kakku on sisältä pehmeä ja tiivis.

♦ Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria. Nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti