Sivut

torstai 22. toukokuuta 2014

Omena-Marenkipiiras

Olen jostain syystä aina ajatellut, etteivät gluteenittomat leivokset voi maistua yhtään miltään. Tämä piiras kuitenkin muutti sen käsityksen aivan totaalisesti ! Pohja on ihanan pehmeä ja happamat omenat saavat kuorekseen makean marengin. Tällä ohjeella tulee piirasta noin 8 annosta.


100 g voita
¾ dl sokeria
2 keltuaista
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl maitoa

Pinnalle:
2-3 hapokasta omenaa ( laitoin Jonagold -nimisiä)
½ tl kanelia
2 valkuaista
¾ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
mantelilastuja

♦ Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää leivinjauhe jauhoseokseen. Lisää jauhoseosta massaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä massa voideltuun ja mantelilla jauhotettuun piirakkavuokaan (Ø 22 cm).
♦ Kuori ja lohko omenat. Levitä omenalohkot pohjan päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokerit vähitellen. Peitä omenalohkot marengilla. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
♦ Paista piirasta +175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti