Sivut

torstai 22. toukokuuta 2014

Brownie-Mustikkakakku

Brownie pohja
150 g tummaa suklaata
100 g pehmeää voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja

♦ Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista ympyrän muotoinen pala ja laita se ø 23cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
♦ Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.
♦ Sekoita keskenään voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen ja lisää joukkoon sulatettu suklaa.
♦ Lisää massaan keskenään sekoitetut ja siivilöidyt jauhot (itse siivilöin jauhot kahteen kertaan, ettei ei jää esim. kaakaojauheesta paakkuja).
♦ Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa noin 25 minuuttia.

Mustikkamousse
6 liivatelehteä
250 g mustikoita
3 keltuaista
1 dl tomusokeria
2 dl kermaviiliä
3 dl vispikermaa

♦ Sekoita mustikat hienoksi soseeksi esim. tehosekoittimella.
♦ Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri hienoksi vaahdoksi. Lisää joukkoon soseutetut mustikat.
♦ Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita liivateseos muna-sokeri-mustikkavaahtoon.
♦ Sekoita joukkoon kermaviili.
♦ Vaahdota kerma ja sekoita se massaan.
♦ Kaada seos jäähtyneen brownie pohjan päälle.
♦ Anna hyytyä noin 5 tuntia jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti