Sivut

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Allin kakku Ankanmunista

Sain tutulta muutaman ankanmunan testattavaksi ja hämmästyin kuinka isoja ne oikeasti olivatkaan ! Ensimmäisellä kerralla oli hieman hankaluuksia kovan kuoren vuoksi. Kuvittelin, että kuori rikkoutuu samalla lailla kuin kananmunan, mutta ankanmuna on todella paljon sitkeämpi kaveri :D

1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl rouhittua mantelia
2 tl vanilliinisokeria
200 g margariinia
3 dl sokeria
2 ankanmunaa

♦ Sekoita kuivat aineet kulhossa. Vatkaa rasva ja puolet sokerista vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja loput sokerista.
♦ Yhdistä voivaahtoon munavaahto ja lopuksi jauhoseos.
♦ Kaada massa vuokaan ja paista kakkua uunin alatasossa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti