Sivut

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Projekti nimeltä Lipasto

Eilen sain siis aloitettua projektia nimeltä lipasto. Kyseinen kaappi on ollut aitassa noin 20 vuotta, eikä kukaan ole siihen kajonnut. Pinnassa oli vanha vihreän sävy ja osa vetimistä oli laitettu nauloilla kiinni. Luulen, että joskus laatikot on saanut ihan lukkoonkin, koska sellainen ”lukkopesä” siitä löytyi. Sekin oli kyllä tungettu täyteen puuta, joten lukitseminen
ei enää onnistu. 


 Terävän raapan ja kuumailmapuhaltimen avulla otin vanhaa maalia pois. Sain kaikki paitsi yhden laatikon tehtyä. Alkoi siinä vaiheessa tuntumaan olkapäissä jonkin verran laatikko toi työtasoon sen verran lisäkorkeutta, että päätin siirtää tälle päivälle loput.Tänään kävin K-Raudasta hakemassa upouuden hiomakoneen. Pitkän aikaa myyjän kanssa tuli jutusteltua erilaisista hiomakoneista, hyvistä ja huonoista puolista ja siitä mitä tarvitsisin tähän projektiin. Lopulta päädyin Makitan Tasohiomakoneeseen. Olihan se 20 € kalliimpi kuin se mitä olin ensin ajatellut, mutta luulen, että tämä kaveri kestää kyllä sen mitä pitää. Myyjä kehotti kiinnittämään huomiota tasoon. Eli siinä mitä olin ensin ajatellut oli muovinen taso, (joka oli jo aivan kupera) mutta tässä minkä päädyin ostamaan on ns. metallia/terästä/mitä nuo onkaan eli pysyy suorana. Eli alla olevassa kuvassa keltaisella viivattu kohta. 

Uih, siinä se miun uusi lelu nyt on :) Taidan samantien mennä ja testata, miten se hiominen tapahtuu tuliterällä koneella. Adios amigos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti