Sivut

lauantai 18. tammikuuta 2014

Herrkulliset kaurakeksit

Pienenä likkana oli tapana leipoa mamman kanssa näitä pipareita. Näistä tuli jo silloin ehdottomasti miun lemppareita! Olin ihan innoissani jo syömässä piparimassaa, mutta kyllä ne paistamisen jälkeenkin maistuivat :) En ole 100 % varma, onko tämä resepti aivan identtinen kuin se mitä käytimme vuosia sitten, mutta mielestäni maku ja rakenne ovat kyllä samanlaisia kuin silloin ennen vanhaan.  Toivottavasti teillekin maistuu (:


6 dl ISOJA kaurahiutaleita
3 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Ylhäältä alas: Haarukkapikkuleivät,
kaurakeksit & ruskeat piparkakut ja
kinkku-paprikahyrrät
150 g margariinia tai voita
3 kananmunaa

- Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Sulata voi ja kaada se kuivien aineiden joukkoon.
- Lisää lopuksi kananmunat.

Tee massasta pieniä kekoja leivinpaperille teelusikkaa apuna käyttäen. Kekojen väliin kannattaa jättää reilusti tilaa, koska keksit leviävät uunissa.

Paista keksejä 200 °C : ssa 5-7 minuuttia. Keksit saavat saada hieman väriä reunoihin.

Huom!
Kun paistoaika on ollut sopiva, jäähtyneet keksit irtoavat leivinpaperista helposti. Kannattaa siis paistaa yksi pellillinen kokeeksi ja katsoa kuinka paljon keksit tarvitsevat aikaa. Samalla näet kuinka suureksi keksit tulevat ja voit halutessasi tehdä isompia / pienempiä keksejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti