Sivut

torstai 19. joulukuuta 2013

VAAHTOKARKIT

Myönnettäköön, että MasterChef Australian katsominen on järin koukuttavaa. Olisi kiva kokeilla kaikki reseptit myös kotona, mutta valitettavasti kotioloista  ei löydy esim. Pacojetiä, nestemäistä typpeä (vai mitä se nyt olikaan :D ) tai muita samankaltaisia herkkuja. Voisihan reseptiä yrittää testata tästä huolimatta, mutta en usko, että lopputulos miellyttäisi silmää - saati sitten makuhermoja. Kuitenkin aina voi joitain osia myös valmistaa kotona, esimerkiksi vaahtokarkkeja.

MCA :n finaalissa kilpailijoiden tuli ns. kopioida Maailman parhaaksi ravintolaksi nimetyn Noma- ravintolan Lumiukko jälkiruoka annos. Kuten jo sanoin, on mahdotonta tehdä kyseistä jälkiruokaa täydelliseksi kotioloissa, mutta ruoan yhtenä komponenttina oli vaahtokarkki pallo, jonka valmistus ei luulisi olevan kovin vaikeaa. Vaahtokarkkeja on kokeiltu useaankin kertaan, mutta mitenkäs siitä sitten saataisiin täydellinen pallo...? 

Luottavaisin mielin lähdin tätä testaamaan. Olihan se näyttänyt tv:ssä niin helpolta :D Ja kuinkas sitten kävikään; ei tullut kyllä yhtään palloa, ennemminkin tonttujen hiippalakkeja ja koirankakka läjiä. Tosin väri oli vaaleanpunainen, joten tuotokset eivät niin paljon jälkimmäistä vaihtoehtoa muistuttaneet.

Vaahtokarkkien huiput olisi voinut vielä kastaa sulatetussa suklaassa,
mutta halusin jättää ne tällä kertaa ilman.Vaahtokarkkien ohjeen löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti