Sivut

tiistai 3. syyskuuta 2013

Rommileivos

Koulussa toteutettu, kerrokset valmista vetopohjaa. Välissä supermakea vadelmahillo sekä suklaakreemi tehty aidosta voista. Mielestäni olisi voinut olla enemmän juuri sitä rommia, mutta ensi kerralla sitten enemmän :)

Pohjaa kostutetaan sokerivedellä, joka on maustettu rommilla. Pohjan päälle levitetään ensin suklaakreemi ja sen päälle kerros vadelmahilloa. Toinen kerros tehdään samalla tavalla. Päälimmäiseksi levitetään vielä kerros suklaakreemiä. Leivokset kannattaa laittaa joksikin aikaa jääkaappiin. Kun leivokset ovat olleet jonkin aikaa kylmässä, ne leikataan paloiksi jonka jälkeen ne vielä pakastetaan (helpottaa huomattavasti kasassa pysymistä ja pinnasta tulee mukava matta kun leivoksen pinta on kylmä).

Leivokset kastetaan suklaaseen johon on sekoitettu hieman öljyä. Pinnasta ei siten tule ihan kivikovaa, vaan on helposti leikattava.

Lopuksi spritsataan leivoksen pintaan "R" kirjain tai "Rommi" ihan miten itse tykkää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti