Sivut

perjantai 13. syyskuuta 2013

Masterchef koukku

Itse olen ainakin sellainen tyyppi, joka jää helposti koukkuun erilaisiin kokkiohjelmiin. En tiedä johtuuko se koulutuksestani vai vaan kiinnostuksesta hyvään ruokaan ja haluun oppia uutta. Masterchef on amatöörikokeille tarkoitettu kilpailu, toisin kuin Topchef, joka on suunnattu ammattikokeille. Pidän kuitenkin masterchefin formaattia hieman parempana, koska siinä kerrotaan tarkkaan miten tehdä mitäkin. Kerran viikossa amatöörikokeille näytetään niksejä ja tapoja, joista on oikeasti hyötyä. Viimeksi kerrottiin miten jänis tulisi paloitella ja miten tehdä ah, niin ihana trifle.

Heti kun tämä flunssa helpottaa lähden Alkoon (älkää nyt käsittäkö väärin!) ostamaann tykötarpeita. Hieman shampanjaa hyytelöä varten ja giniä raparpereille. Ja tietysti pitäisi keksiä mistä saisin ison tasapohjaisen lasikulhon.. Ehkäpä Iittalan outlet-myymälästä löytyisi jokin  sopiva...? Ikinä en ole trifleä tehnyt, mutta niin upealta se näytti, että sitä on aivan pakko kokeilla.


Toinen asia, jonka aion testata kunhan selviän tästä flunssasta; valkosipuli-yrttileipä. Näin jokin aika sitten kaupassa kartonkisia leipävuokia, ja siitä se ajatus sitten lähti. En ole aikaisemmin tehnyt kotona kuin ruisleipää ja nyt voisi olla korkea aika kokeilla uutta yleiskonetta leivän tekoon...ja nyt jos olet nähnyt jossain tuollaisen lasikulhon (ensimmäinen kuva), share your information, please! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti