Sivut

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Sacherkakku

Itselläni on aina ollut pieni epäluulo / pelko kyseistä kakkua kohtaan. Näyttää herkulliselta, maistuu vieläkin paremmalta, mutta sitten kun silmäilee ohjeita niin.. *huoh* ei nyt aivan hikipisarat valuneet, mutta melkein! Mutta ei siinä auttanut kun sysätä ennakkoluulot sivuun ja ruveta vatkaamaan!


RESEPTI      Ø 20 cm / 2-3 kpl

250 g valkuainen
250 g sokeri

• Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi.

325 g voi                 
112,5 g sokeri            
12,5 g  vaniljasokeria

• Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi.

250 g keltuainen
300 g  suklaa
300 g vehnäjauho

• Sulata suklaa. Lisää suklaan joukkoon kananmunan keltuaiset.
  Lisää suklaaseos voi-sokerivaahtoon.

• Lisää valkuaisvaahto edelliseen massaan ja sekoita varovasti.

• Siivilöi vehnäjauhot ja sekoita ne lopuksi käsin massan joukkoon.

• Paista 165-190 °C:ssa noin 45-60 minuuttia.



• Halkaise jäähtyneet kakkupohjat kahteen (halutessasi kolmeen) osaan.

Huom ! Näillä seuraavilla määrillä saat täytteen ja kuorrutteen yhteen kakkuun. Suurenna ohjetta tarpeen mukaan.


Täyte:

200 g  aprikoosimarmeladi
60 g  tärkkelyssiirappi
55 g  sokeri

• Keitä täytteen aineet kiuhuvaksi.

• Levitä pohjalle kaksi kolmasosaa kuumasta aprikoosiseoksesta. Laita kansi päälle.

• Kaada loppu aprikoosiseos kakun päälle ja reunoille. Levitä paletilla tasaiseksi.

• Anna kakkujen jäähtyä jonkin aikaa esim. jäälaapissa.

Kuorrutus: 

120 g kermaa
40 g tärkkelyssiirappia
40 g sokeria

• Kuumenna kattilassa kiehuvaksi.

200 g tummaa suklaata
60 g voi

• Sekoita kuuma kerma-sokeriseos paloitellun suklaan ja voin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

• Ota kakut huoneenlämpöön 15-30 min ennen kuin alat kuorruttaa niitä, jotta kakun pinta ei ole jääkaappikylmä kun kaadat täytteen.

• Kuorruta kakku ganachella. Helpoin tapa kuorruttaa kakku tasaisesti on laittaa työpöydälle puhdas leivinpaperi, jonka päälle ritilä ( ritilän on oltava hieman irti pöydästä) ja asettaa kakku ritilälle. Kun kaadat kuorrutetta kakun päälle reilusti, se menee kuin itsestään tasaiseksi. Voit varovasti käännellä ritilää tai tasoittaa pintaa paletilla, jotta kuorrutus levittyy tasaisesti.

• Anna kakun jähmettyä ritilällä jonkin aikaa. Kun suklaata ei enää valu, siirrä kakku puhtaalle leivinpaperille ( tai mihin ikinä haluatkaan laittaa kakun) ja spitsaa kakun päälle teksti: " Sacher ". Kirjoitustyylissä suosisin vanhanaikaista kaunoa :)

2 kommenttia:

  1. Voi että näyttää niiin herkulliselta!:p

    VastaaPoista
  2. Ja sitä se onkin! Kakkupohja todella pehmeä ja kuorrute sopivan tahmeaa (:

    VastaaPoista