Sivut

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Pannacotta paahdetusta valkosuklaasta

En ole ikinä ajatellut, että suklaata voisi paahtaa. Minulla ja uunilla olikin hieman erimielisyyksiä, koska olisin noudattanut ohjeellista aikaa right on, mutta suklaalle ei vain tapahtunut mitään! Annoin suklaan olla jopa 15  minuuttia uunissa, ja sitten alkoi tapahtua.

Suurensin ohjetta hieman, eihän neljä annosta riitä mihinkään :) Vihaiseksi vaan tulee jos ei ole mistä santsata. Tämä ohje on todella helppo muistaa myös ulkoa, koska 50 g:n suklaata tulee aina 1 yksikkö kutakin raaka-ainetta. Kunhan vaan muistaa mitä aineita piti laittaa :D



150 g valkosuklaata
 3 liivatelehteä
3 dl kermaa
3 rkl sokeria
3 dl maitoa

Rouhi suklaa pieniksi kuutioiksi. Paahda muruja pellillä, leivinpaperin päällä +175 °C noin 5 minuuttia (tai pidempään), kunnes suklaa on saanut vaaleanruskean värin. Varo polttamasta suklaata.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta kerma ja sokeri. Lisää paahdettu valkosuklaa kuumaan seokseen ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Koska kaikki muruset eivät välttämättä sula, siivilöi seos, jotta pannacotasta tulee tasaista.


Purista liivatteista suuremmat vedet pois ja liuota kuumaan massaan. Lisää joukkoon maito.

Annostele kuuteen maljaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti