Sivut

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Vohvelit

Olen jo monta vuotta omistanut vohveliraudan - sellainen oli vain saatava, koska kaverillakin oli ja ne vohvelit olivat NIIN hyviä. Kauan se on virunut kaapin taaimmaisena, mutta tänään se näki taas päivänvaloa. Tai pikemminkin sadetta..


Bongasin yhden vohveliohjeen Kauhaa ja rakkautta -blogista, joka oli löytänyt sen joltain englannninkieliseltä sivustolta. Jouduin kuitenkin vähän fiksailemaan ohjetta, koska kaikkia aineksia ei vain löytynyt.

Waffles 
noin kuudelle

5 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä
2 munaa

2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
vajaa 1 tl suolaa

½ tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl maissitärkkelystä
½ dl perunajauhoa
1½ dl sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja

Mittaa reilu puolet maidosta kulhoon. Lisää öljy ja munat. Sekoita vispilällä sekaisin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää maidon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää nyt loppu maito, niin taikina on tasaista. Anna taikinan tekeytyä noin 30 minuuttia.

Paista vohvelit vohveliraudalla kullanruskeiksi. Itse en käyttänyt *voiteluun* mitään, koska taikinaan tuli sen verran öljyä, ettei se tarttunut rautaan kiinni.

Tarjoa vohvelit tuoreita, suoraan raudalta. Ovat silloin rapsakoita, eivätkö sellaisia löllyköitä. 
Lisänä tuoreita marjoja, hilloa, kermavaahtoa tai vaikka siirappia.

2 kommenttia:

  1. Oletko ajatellut että vohveliraudalla voi tehdä myös voileipiä? Itse käytän vohvelirautaani enemmän voileipägrillinä kuin vohvelirautana ;)

    VastaaPoista
  2. No ei ole kyllä käynyt mielessä, että sitä voisi käyttää siihenkin tarkoitukseen. Nuo voileipägrillit ovat vähän tuntematon alue minulle :D

    VastaaPoista