Sivut

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Munkkirinkilät

Kun ei sitä lämpöä ollut vielä tarpeeksi ( +30°C varjossakin), niin paistelin sitten vähän munkkeja aamupäivällä. Harmittaa vähän kun en saanut niihin kunnon makuraitaa, mutta pakastimessa odottaa tusina valmiita pullia, jotka voi nopiasti sitten pistää tulemaan, kun pullanhimo iskee.

Tällä kertaa mentiin tällaisella reseptiikalla


5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa (à 11 g)
1 ½ dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 munaa
n. 14 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita

Sekoita +42 °C:seen maitoon suola, sokeri, kardemumma, munat ja jauhoihin sekoitettu hiiva. Kaada joukkoon sulatettu voi alustamisen loppuvaiheessa. Alusta tasaiseksi.

Annoin taikinan levätä noin 10 minuuttia pöydällä muovilla peitettynä, jonka jälkeen paloittelin sen valmiiksi noin 70 g:n kokoisiksi paloiksi. Pyörittelin palat palloiksi, joista osan laitoin suoraan pakastimeen. Loput jäivät liinan alle vielä kohoamaan ennen kuin pääsisivät kuumaan rasvaan tirisemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti