Sivut

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannuksen mansikkakku

Mikään ei voita kunnon täytekakkua. Mehevä suklaapohja, makeita, omasta maasta poimittuja mansikoita, ja raikasta kermavaahtoa. Yleensä mansikkakakku tehdään tavalliseen sokerikakkupohjaan, mutta kannattaa todellakin kokeilla tätä. Lopputulos oli upea! Ja en ollut ainoa ketä oli sitä mieltä, kakku hupeni huimaa vauhtia kun tuttavaperhe tuli käymään :)


Suklaakakkupohja 

 5 kananmunaa

- Erottele valkuaiset ja keltuaiset.

200 g margariinia
2 dl fariinisokeria

- Vaahdota margariini ja sokeri, lisää joukkoon keltuaiset.

150 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa

- Lisää sulatettu suklaa ja keskenään sekoitetut kuivat aineet muutamassa erässä.
- Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahto kevyesti taikinaan.

Paista +175 °C:ssa uunin alatasolla 40-50 minuuttia.



Pienen pohdinnan jälkeen.. 

Kostutin kakkupohjan sokerivedellä, pieni sipaisu vadelmahilloa (sellaista todella tahmeaa, että mansikat pysyvät paikoillaan), jonka päälle sitten tuoreita viipaloituja mansikoita ja niiden päälle vaniljakermaa.


Nam mitä herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti