Sivut

tiistai 7. toukokuuta 2013

Raparperipiiras

Pohja: 
175 g margariinia
1 ½ dl sokeria
Piiraspalanen ei ole ihan ryhdissä, kun ei
ehtinyt jäähtyä kun piti jo maistaa :)
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
1 rkl vettä

- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon munankeltuainen ja keskenään sekoitetut kuivat-aineet. Lisää vesi ja painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle.

Hilloke:
500 g raparperia ( voit myös laittaa osan muita marjoja, esim. mansikoita)
tilkka vettä
1 dl sokeria

- Puhdista ja pilko raparperit kattilaan. Lisää tilkka vettä (älä laita vettä, jos käytät pakastemarjoja!) ja sokeri. Kuumenna seos kiuhuvaksi, katkaise levystä virta ja jätä hilloke hautumaan kannella peitettynä noin varttitunniksi.
- Levitä hilloke vuokaan piirakkapohjalle.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1 valkuainen
1 rkl vanilliinisokeria
2 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua
½ dl raparperimehua hillokekattilasta

- Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja kaada täyte vuokaan hillokkeen päälle.
 - Paista +175 °C:ssa noin 50 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti