Sivut

tiistai 7. toukokuuta 2013

Pehmeä jauhelihapiiras

Yleensä uudet ohjeet eivät vain jostain syystä toimi minulla, mutta tämä kerta oli (todella) iloinen yllätys. Piiraspohjaa ehdin vähän epäillä pehmeyden kannalta, mutta se kyllä sopi. Pohja pysyi hyvin kasassa, eikä murentunut pitkin lautasta niin kuin yleensä minun piiraiden kanssa on käynyt. Epäilin myös vähän tuota  j-a-u-h-e-l-i-h-a-a, mutta ai, että kyllä se olikin hyvää!

Älkää ihmetelkö reseptin asettelua, täyte kuuluu tehdä ensin! :)


Täyte: 
300 g paistijauhelihaa
250 g sipulia
1 paprika
1 tl suolaa
mausteita oman maun mukaan

- Valmistele täyte. Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä pannulla. Lisää kuutioitu paprika ja mausta. Tarkista maku. Anna täytteen jäähtyä taikinan valmistuksen ajan. 

½ pussia (à 150g) juustoraastetta

- Sekoita juustoraaste jäähtyneeseen jauhelihaseokseen. Kaada pohjan päälle. 

2 dl ruokakermaa
3 munaa
pippuria myllystä
suolaa

- Sekoita aineet kulhossa. Kaada seos jauhelihan päälle. 

Pohja: 
1 ½ dl maitoa
1 muna
½ tl suolaa
3 ¼ dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
½ dl juoksevaa margariinia
1 tl basilikaa (tai pizzamaustetta)

- Sekoita maito ja muna. Lisää keskenään sekoitetut kuviat aineet ja rasva nopeasti puuhaarukalla sekoittaen.
- Kaada taikina voideltuun ø 28 cm:n vuokaan. Ripottele pehmeän taikinan päälle jauhoja, jotta saat taikinan tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista piirasta +200 °C:ssa noin puoli tuntia tai kunnes se on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti