Sivut

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Suklaamoussekakku



Yleensä teen aina vain samoja leivonnaisia, tällä kertaa halusin "heittäytyä" ja kokeilla vaan jotain erilaista. Ensimmäisenä Valion suklaamoussekakku. Hieman muuntelin ohjetta sen mukaan, mitä raaka-aineita kotoa löytyi. 

Pohjaksi tein tavallisen keksipohjan, eli murskasin Domino -keksejä hienoksi muruksi ja lisäsin siihen hieman sulatettua voita. Rasvaa ei todella tarvitse paljoa, koska kekseissä on täytettä, joka sitoo muruja myös yhteen.

Täytteen kanssa oli hieman erimielisyyksiä. Ensiksi ajattelin noudattaa ohjetta pilkulleen, mutta siitä ei tahtonut tulla mitään, piti hieman soveltaa. Mielestäni täyte ei ollut tarpeeksi makea, joten sokeria meni reilummin. :)


Valmista ensin pohja: joko paistettu pohja tai keksimurupohja ovat hyviä. Keksien määrä määräytyy sen mukaan, minkä kokoista vuokaa käytät. Mitä isompi vuoka, sitä enemmän murskattavaa. Itse tein tämän kakun ø19 cm:n vuokaan. Keksejä käytin n. 150 g.


Täyte
3,5 liivatelehteä
160 g taloussuklaata
4 dl vispikermaa
½ dl maitoa
250 g maitorahka
2,4 rkl sokeria

- Liota liivatteita kylmässä vesessä 5-10 minuuttia.

- Laita noin puolet kermasta kattilaan ja lisää suklaa. Kuumenna niin kauan, että suklaa on kokonaan sulanut/liuennut kermaan.

- Vatkaa loppukerma vaahdoksi.

- Liuota liivatteet kuumaan maitoon  ja anna jäähtyä.

- Notkista maitorahkaa hieman ja lisää jäähtnyt suklaa-kermaseos joukkoon. Lisää sokeria ja liivateseos. 

 - Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
Anna kakun hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

Kakun päälle kokeilin tehdä suklaasta koristeita. Sulatin 200 g Fazerin sinistä maitosuklaata, jonka joukkoon lisäsin 1 ruokalusikallisen rypsiöljyä. Sekoitus tasaiseksi ja leivinpaperilla vuorattuun astiaan jähmettymään.  Kun suklaa oli jämähtänyt tarpeeksi, höyläsin juustohöylällä siitä rullia, jotka asettelin kakun päälle. Lopuksi vielä siivilällä hieman kaakaojauhetta ja hilettä pintaan.


5 kommenttia:

  1. Huh kun näyttää herkulliselta! Tosi isot nuo suklaarullat. Joskus on kiva uhmata omia perinteitä ja tehdä oikein suklainen ja tuhti kakku! ;)

    VastaaPoista
  2. Nimenomaan! Vielä olisi voinut olla suklaisempi omaan makuun ;)

    VastaaPoista
  3. Tämä on loistavan hurmaava!

    VastaaPoista
  4. Ihanan suklainen kakku. Kiitos!

    VastaaPoista