Sivut

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Rapea mustikkatorttu

Nyt ei kellään pitäisi olla tekosyytä siihen, ettei ehdi leipoa. Tämä ohje on simppeleistä simppelin, eikä siinä kauan nokka tuhise kun on valmis piiras uunista pois. Taitaa itsellä ainakin jäädä perinteinen murotaikinasta tehty mustikkapiiras pian unholaan.. 
 
1 ½ dl mannasuurimoita (kokeile myös kauramannasuurimoita!)
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl juoksevaa margariinia
2 munaa
1 dl kevyt ruokakermaa

- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet. Levitä taikina voidellulle ja mannasuurimoilla leivitetylle piirakkavuoalle. 

3-4 dl mustikoita (n. 250 g )

- Levitä marjat tortulle tasaiseksi kerrokseksi.   

Muruseos:
½ dl margariinisulaa
¾ dl sokeria
2 dl mannasuurimoita    

- Sekoita kaikki aineet sekaisin ja levitä tasaisesti marjojen päälle. 

Paista 200 asteessa uunin keskitasossa n. ½ tuntia.   

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Minulla oli pussin pohjalla mannaryynejä ja käytin ne tähän piirakkaan. Superhyvä ja murea pohja mannaryyneistä. Ostin uuden pussin mannaryynejä! Olen nyt tehnyt tällä ohjeella raparperi- ja puolukkatortunkin. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Kiva kun pidit reseptistä :)

    VastaaPoista