Sivut

torstai 11. huhtikuuta 2013

Kinuskikakku

Tällä kertaa tein sokerikakkupohjan ilman leivinjauhetta. Otin kananmunat jo aamulla huoneenlämpöön, että sitten vaahtoutuvat kunnolla. Pohja onnistuikin hyvin, mutta vähälaktoosisen vispikerman kanssa tuli hieman ongelmia. Muistio itselleni: älä käytä enää Floran VL vispikermaa - ei toimi.

 
Pohja
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
( 1 tl leivinjauhetta)

- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää jauhot siivilän läpi.
- Kaada massa ø 23 cm:n leivitettyyn irtopohjavuokaan.
- Paista +175 °C noin 30 tuntia 

Täyte
mansikkahilloa sen verran kun hyvältä tuntuu :) 
3,5 dl vispikermaa

- Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta kakku sokerivedellä. Levitä ensimmäiseen kerrokseen mansikkahilloa, jonka päälle kermavaahtoa. Laita päälle toinen kerros ja täytä samoin. Tasoita reunat.

Kinuski
3,3 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

- Keitä kermaa ja sokeria n. 10 minuuttia. Sekoita silloin tällöin, ettei seos kuohu yli. Valmis kinuski on paksua eikä se imeydy kakun sisään. 
Anna kinuskin jäähtyä hieman ennen kuin kaadat sen kakun päälle. Paletilla tms voi tasoittaa pintaa, mutta itsellä kinuski ainakin oli suht löysää, joten sitä ei voinut fiksailla kun se oli jo kakun päällä.

Kakku kannattaa tässä vaiheessa siirtää jääkaappiin hetkeksi, että kinuski jähmettyy kunnolla. Sillä aikaa voipi vaahdottaa kerman tai tehdä vaikka marsipaanista koristeita!



En tiedä onko teillä kokemuksia, mutta miulla ei ainakaan toi Flora vähälaktoosinen vispikerma vaahtoudu kunnolla. Kerma jää sellaiseksi löysäksi - ei tipu kulhosta kun sen kääntää ylösalaisin, mutta meinaa valua pursotinpussista ulos. Valion Laktoositon vispikerma toimi (onneksi!) toivomallani tavalla. Liekö ongelma sitten ainesosissa, Valion tuotteessa pelkkää kermaa kun taas kilpailijan tuotteessa on vaikka mitä muuta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti