Sivut

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Punajuuri-suklaakakku

Tästä ohjeesta saat kaksitoista annosta. Ohjeessa lukee, että 1) punajuuret on oltava hienoa raastetta. Itse käytin pakastesuikaleita ja se ei tehnyt kakusta mitenkään huonoa. Eikä tätä välttämättä tarvitse irtopohjavuokaan tehdä, itse tein kahteen pieneen - tavalliseen - kakkuvuokaan. 

Enjoy!

200 g tummaa suklaata
3 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
3 dl punajuurta hienoksi raastettuna

Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
1 ½ dl tomusokeria siivilöitynä
1 prk (á 120 g) smetanaa

Pinnalle:
½ dl mantelirouhetta

♦ Sulata suklaa
♦ Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi
♦ Sekoita kuivat aineet keskenään
♦ Lisää munavaahtoon jauhoseos, rasva, punajuuret ja suklaa. Sekoita tasaiseksi.
♦ Kaada taikina Ø 26 cm:n irtopohjavuokaan. Paista +175 ° C:ssa.
♦ Jäähdytä kakku.

♦ Sulata kuorrutuksen suklaa. Sekoita mukaan siivilöity tomusokeri ja smetana. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja koristele mantelirouheella.



2 kommenttia:

  1. Töissä on aina välillä tätä myynnissä ja se on niin hyvää! Haluttais itelläki löytää tää ohje ja kokeilla. Mun oitää joku kerta testata tää dun ohje. :) Töissä se on tehty pellille ja kuorrute on samankaltainen kuin porkkanapiirakassa ja pinnalle on rouhittu tummaa suklaata. :)

    VastaaPoista
  2. Itse tykkäsin kyllä todella paljon. Nyt voi sanoa suklaakakkuakin terveelliseksi :D

    VastaaPoista