Sivut

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Key lime pie



Uskaltauduin sitten kokeilemaan kondensoitua maitoa ensimmäisen kerran ja ei jää todellakaan viimeiseksi kokeiluksi. Ei piiras edes ehtinyt jäähtyä, kun olin sitä jo leikkaamassa :) Tämä sopii oikein hyvin esimerkiksi pääsiäisen kahvipöytään. 

300 g digestivekeksejä
100 g  voita

- Murskaa keksit hienoksi
- Lisää sulatettu voi joukkoon
- Tasoita pinta tasaiseksi

4 kananmunan keltuaista (n. 67 g)
1 prk (á397 g) kondensoitua maitoa
1 dl tuorepuristettua limemehua
2 tl limen kuoriraastetta

- Erottele keltuaiset ja valkuaiset
- Raasta limestä kuori ja purista mehu
- Yhdistä ainekset keskenään
- Kaada tasaisesti vuokaan

Voit tehdä jäljelle jääneistä piiraan päälle marenkia. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeria (n. 2 dl) vähitellen. Vatkaa niin kauan, että vaahto on kovaa ja pysyy muodossaan. Pursota piiraan päälle haluamallasi tyllalla "kasoja". 

Paista limepiirasta +225 °C:ssa noin 15 minuuttia. 

Miun marenki ei oikein halunnut pysyä muodossaan :S





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti