Sivut

lauantai 26. tammikuuta 2013

Banaanisuklaakakku 12-15 hengelle

Aika paljon sai tehdä valmisteluja, että tämän kakun sai edes puoleenväliin, mutta se kyllä kannattaa. Maku on jotain niin taivaallista :)

Itselläni oli muutamia ongelmia kakun teossa. 1) Täytin kakkupohjan samana päivänä kun olin sen paistanut, joten se oli aika pehmeä. 2) Käytin vispikermaa, enkä saanut sitä ihan täydellisen kovaksi vaahdoksi, joten kun lisäsin vaniljakiisselin siihen, se melkein valui ulos kakusta. 3) Tein kinuskin myös vispikermasta ja jostain kumman syystä siitä tuli rakeista, tämä ongelma kuitenkin poistui kun lisäsin joukkoon voin ja valkosuklaan. 4) Reunoille on ehkä helpompi laittaa kakunmuruja kuin suklaarouhetta → suklaa meinaa sulaa käsiin. Virheistä oppii, ensi kerralla sitten täydellinen suoritus :P

***

Suklaakakkupohja
6 kananmunaa
2 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus vanilliinisokeria

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri ja sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti siivilän läpi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ( halkaisija n. 22 cm). Paista 180 °C:ssa noin 35-45 minuuttia.

Täyte
650-700 g kypsiä banaaneja kuorittuina
1 sitruunan mehu

Kostutus
2 dl omenamehua
1 sitruunanmehu
1/2 dl keitettyä ja jäähdytettyä vettä
1/3 dl sokeria


Suklaakastike
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 rkl tummaa siirappia
1/2 dl kaakaojauhetta
1 rkl voita
1/2 tl suolaa

Sekoita muut ainekset kylmään veteen ja keitä 10-15 minuuttia.

Tryffeli
1/2 dl kermaa
130 g tummaa suklaata
15 g voita
(1-2 rkl tummaa rommia )

Kiehauta kerma ja sekoita siihen ensin paloiteltu suklaa ja sitten muut ainekset. Jäähdytä.

Vaniljakiisseli
2 dl maitoa
3 rkl sokeria
2 munankeltuaista
2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
1/3 tl suolaa
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl voita


Sekoita kaikki muut ainekset paitsi vanilliinisokeri ja voi 1/2 dl:aan kylmää maitoa. Lisää seos 1 1/2 dl:aan kiehuvaa maitoa ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljasokeri ja voi. Jäähdytä.

Vaniljakerma
5 dl kermaa

Vispaa vaahdoksi 5 dl kermaa, josta vajaa puolet sekoitetaan vaniljakiisselin kanssa ja loput käytetään kakun kuorruttamiseen.

Kinuski
 1/2 dl kermaa
3/4 fariinisokeria
1/2 tl vanilliinisokeria
20 voita
20 g valkosuklaata

Mittaa kattilaan kerma ja sokeria ja keitä seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kun kinuski on sopiva paksua, lisää kylmä voi pieninä paloina koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi suklaa lämpimään kinuskiin. Jos kinuski on liian jäykkää, lisää joukkoon varovasti kermaa. Päinvastaisessa tilanteessa lisää valkosuklaata.

Viimeistelyyn
2 dl kakkupohjamuruja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
tai
200 g tummaa suklaata rouhittuna

(Pistaasirouhetta)
  1. Leikkaa suklaakakkupohja kolmeen osaan. Jätä alimmainen viipale vähän vahvemmaksi kuin muut. 
  2. Kostuta alin kerros sitruuna-omenamehulla ja lado puolet banaaniviipaleista kakkupohjan päälle. Sivele viipaleille laimentamatonta sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
  3. Valuta aromiksi 1/3 suklaakastiketta.
  4. Levitä puolet vaniljakermasta banaanien päälle ja lisäksi 2-3 rkl löysää tryffeliä.
  5. Aseta toinen levy päälle ja tee samalla tavalla kun ensimmäinen kerros. 
  6. Painele päälle viimeinen kerros, kostuta se ja mausta lopulla suklaakastikkeella. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa jonkin aikaa. 

  7.  Levitä kermaa kakun sivuille ja päälle. Merkitse paletilla pinta 12 osaan ja pursota pyöreällä tyllalla merkityistä kohdista keskustaa kohden ohenevia kermaraitoja. 
  8. Pursota ensin tryffelillä spiraalia kakun pintaan ja tee sama myös kinuskilla.
  9. Viimeistele kakun kylki kaakaomuruilla.
     
  10. Voit halutessasi ripotella kakun reunoille, kermapursotusten päihin, pistaasirouhetta. 


Resepti on aika pitkä, enkä saanut sitä jaettua fiksusti kahdelle palstalle ja kuvatkaan eivät meinanneet olla samaa mieltä kanssani. Toivottavasti saatte selvää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti