Sivut

tiistai 4. joulukuuta 2012

Sweet goodiesTänään tuli kokeiltua vaikka minkälaista reseptiä, tein kahdenlaisia fudgeja, vadelmamarmeladia (joka ei ikävä kyllä onnistunut toivomallani tavalla) ja mansikan makuisia vaahtokarkkeja! :) Lupaan laittaa tänne kaikki käyttämäni ohjeet, joten voitte niitä sitten itsekin kokeilla. 
                           
Ensimmäiset fudget, jotka tein olivat lime-valkosuklaa reseptillä toteutettu. Alkuperäinen ohje on ruotsalainen, mutta itse löysin ohjeen täältä, Kinuskikissan sivuilta. Voin sanoa, että jos et ole vielä tätä kokeillut, niin se kannattaa. Olivat sen verran hyviä, että täytyy tehdä toistekin. Toinen fudge resepti oli muunnelma aikaisemmin postaamastani ohjeesta, eli tästä. Vähensin maitosuklaan määrää 150 g:aan ja lisäsin n. 60 g kuivattuja karpaloita. Olivat muuten nämäkin hyviä ;)

Sitten se epäonnistunut reseptiikka. Nimittäin vadelma-karpalomarmeladi. Olisivat varmaan onnistuneet ihan hyvin jos olisi ollut hillo-marmelaadisokeria. Koitin oikaista ja laittaa enemmän hillosokeria ja lisäsin pari liivatetta. Marmeladi onnistui MELKEIN! Se oli vain hieman liian löysää ja tahmeaa. Tietenkään en malttanut odottaa ohjeen neuvomaa kuutta tuntia vaan mahdollisimma äkkiä piti päästä maistamaan. Noh, eihän siitä silloin mitään tullut.. Koitan tätä varmasti uudelleen, mutta tässä teille ohje jos kokeileminen kiinnostaa. Ja jos vain mahdollista, niin haluaisin kuulla sitten vähän tuloksia, että onnistuiko oikealla sokerilla vai tulisiko ohjetta vähän muuttaa..

Viimeisenä ja ehkä kaikista parhaimpina ovat vaahtokarkit. Teko on suhteellisen helppo ja nopea, ainut mikä saattaa tuottaa päänvaivaaa on tärkkelyssiirapin hankinta. Yritin internetin ihmeellisestä maailmasta etsiä saako sitä kaupasta tai apteekista, mutta ei sitä oikein tunnu saavan mistään. Ehkä tukusta tai sitten täytyy kysellä joistain leipomoista tms.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti