Sivut

torstai 20. joulukuuta 2012

Joululeivonnaisia

 Taas on tullut kokeiltua tehdä jotain uutta, tällä kertaa maininnan saavat käpykakku ja jouluhalko. Jälkimmäisessä on  ihan tavallinen vetopohja (miksei myös kääretorttupohja kävisi), kirsikkatäyte ja suklaakreemi. Tätä tehdessä ilmeni pieni ongelma, eli vetopohja oli ihan liian kuiva, joten sen sai melkein uittaa sokerivedessä. Mutta loppujen lopuksi se rullautui ihan hyvin.

 Tässä kuva valmiista jouluhalosta. Keep it simple! Samaa suklaakreemiä jota on sisällä, laitoin vielä päälle ja pinta on tehty kuvioraapalla. Päälle tomutettu kaakaojauhetta ja koristeina sokeroituja kirsikoita ja marsipaanilehtiä. Lehtien väri kuvassa ei valitettavasti vastaa todellisuutta, olivat nimittäin ihan tummanvihreitä.


Sitten se toinen maininnan saanut elikkäs käpykakku. Teko on samanlainen kuin possukakussa, mutta päälimmäiseksi tuleva marsipaani leikataan saksilla kävyn näköiseksi.  Eroa on myös täytteissä, eli tähän kakkuun tulee vadelmahilloa ja suklaakreemi.Muutaman kerran olen kokeillut minimoida kaulittavan marsipaanin määrää, mutta ikinä siitä ei ole hyvää seurannut, joten parempi pelata varman päälle ja tällä tavalla saada kakun ulkonäkö hyväksi.

Tässä valmis käpykakku, tosin ilman lumijauhetta. En tehnyt näihin mitään ""tappia", koska jotenkin ne mitä muut ovat tehneet näyttivät vähän..noh vähintäänkin erikoisilta. Olen tyytyväinen tähän lopputulokseen :)

Vielä se saksimiskuvio lähempää. Ulkonäköä voi muuttaa saksimisen koolla ja kulmassa. Tulee aivan erinäköinen jos pitää saksia lähempänä kakun pintaa ja tekee ns. pitkät suomut.

OBS! Lisään jouluhalon ohjeen tänne myöhemmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti