Sivut

maanantai 5. marraskuuta 2012

Marianne fudge

Ensimmäinen, mutta ei TODELLAKAAN viimeinen kerta kun tein fudgea ihan itse. Epäilin alusta alkaen suomenkielisiä ohjeita joten lähdin ensimmäiseksi hakemaan englanninkielisiä reseptejä. Niitä löytyikin sitten urakalla, mutta tällä kielipäällä en koko reseptiä saanut selvitettyä, joten luovuin siitä ajatuksesta, että tekisin fudgea ensimmäisen kerran englanninkielisellä ohjeella. Tarpeeksi kauan etsittyäni eteeni avautui simppeli ja hyvältä kuulostava ohje. Sitä päätin sitten kokeilla.

Ainekset
50 g voita
5 dl kermaa
5 dl sokeria ( käytin 2 dl ruokosokeria ja 3 dl tavallista)
1 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa siirappia
ripaus suolaa
200 g Fazer Marianne suklaata

Pilko suklaa pienemmäksi. Mitä pienempää suklaa on, sitä paremmin se sulaa valmiin fudgen joukkoon.

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan voi ja siirappi. Kuumenna, kunnes ne ovat sulaneet kuplivaksi massaksi. Lisää muut aineet joukkoon vähitellen ja koko ajan sekoittaen. 

Noin 10 minuutin jälkeen massa paisuu kaksin- tai kolminkertaiseksi ja kuohuu reippaasti. Sekoittaminen on tässä vaiheessa suotavaa.

Noin 20 minuutin kohdalla massa alkaa paksuuntua hieman. 

25-30 minuutin kiehumisen jälkeen massa alkaa irtoilemaan hieman kattilan reunoilta ja puhkeavat kuplat vaahtoavat sisältä. Lisää suklaarouhe fudgen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.Kumoa massa leivinpaperoidulle pellille tai muuhun suorakulmaiseen astiaan. 
Anna fudgen jähmettyä, ennen kuin leikkaat sen annospaloiksi. 
P.S. Näitä kehuttiin todella paljon, kannattaa siis kokeilla! :)

1 kommentti:

  1. Oooh kun kuulostaa namilta! Voisin koittaa tehdä mm. näitä tänä vuonna lahjapakettiin :)

    VastaaPoista