Sivut

perjantai 23. marraskuuta 2012

Kolmen suklaan moussekakku


Kuva otettu vanhalla kameralla, joten kuva näyttää keltaiselta.
Oikeat värit näkee  ihan viimeisestä kuvasta.

Koulussa tuli kokeiltua tällaista kakkua. Tai paremminkin sanottuna kolmea tällaista kakkua. Ensimmäinen epäonnistui, koska seurasin tarkasti ohjetta, tumma suklaa meni kokkareiseksi ja muutkaan kerrokset eivät oikein onnistuneet. Tänään tein sitten uudelleen, hieman soveltaen ja heti onnistui! Jäivät nyt yön yli hyytymään, ja huomenna sitten pääsen niitä kuvaamaan.

Ainekset
Pohjaksi
200 g digestive-keksejä
90 g voita
tai
Ø 24cm:n kokoinen kääretorttu- tai vetopohja

6 liivatelehteä
6 kananmunan keltuaista
3 dl maitoa
4½ rkl sokeria

200 g valkoista suklaata
200 g maustettua maitosuklaata esim. vadelma
200 g tummaa suklaata

6 dl vispikermaa

Vuoraa Ø 24cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja öljyä ja tomusokeroi reunat TAI käytä reunakalvoa. Murskaa keksit ja lisää murujen joukkoon sulatettu voi tai jos käytät kääretorttu- tai vetopohjaa leikkaa siitä sopiva pala vuoan pohjalle. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pane keltuaiset, maito ja sokeri kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes seos sakenee. ÄLÄ KIEHAUTA tai keltuaiset juoksettuvat. Liuota puristetut liivatteet kuumaan keltuais-maitoseokseen ja anna jäähtyä.

 Sulata suklaat eri kulhoissa. Jaa keltuais-maitoseos kolmeen osaan ja lisää kuhunkin yksi sulatetuista suklaista. Sekoita vispilällä tasaiseksi.

Vaahdota kerma vaahdoksi. Lisää jokaiseen suklaa astiaan kolmasosa kermasta ja sekoita tasaiseksi.

Kaada vuokaan pohjan päälle ensin tummasuklaa massa, sitten maitosuklaa ja viimeiseksi valkosuklaa. Muista tasoittaa kerrokset joka välissä! Anna hyytyä kylmässä yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti