Sivut

perjantai 19. lokakuuta 2012

Toffee-valkosuklaahyydyke

Pitkään aikaan ei ole tullut tehtyä aina niin hyvää hyydykettä. Lähes aina teen samalla ohjeen pohjalla, täytteitä hieman muuttaen. Tällä kertaa halusin kokeilla toffeevanukasta pintaan. Tein kakun reunaan myös "suklaa-aidan".


Ainekset
150 g kokojyväkeksejä
90 g margariinia
3 liivatelehteä
200 g maitorahkaa
3 rkl sokeria
½ tl vanilliinisokeria
130 g valkosuklaata
2,5 dl kermaa
1 tl sitruunaesanssia

2 prk (á 120 g) toffeevanukasta (esim. Valion Kidius)
1½-2 liivatelehteä

(vähän leivontasuklaata + reunanauhaa)

Ensin tietysti liivatteet kylmään veteen likoamaan ja vuorataan ø 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Seuraavaksi sulatetaan suklaa reunakoristetta varten ja kaadetaan spritsauspussiin. Sitten vain vedellään edes takaisin viivoja reunanauhan päälle, suklaata saa mennä vähän nauhan yli, että tulee varmasti oikean kokoinen. Vähän aikaa voi antaa suklaan jähmettyä ja sitten laittaa suklaisen nauhan irtopohjavuoan reunalle.

Seuraavaksi murskataan keksit hienoksi muruksi esim. kaulimella ja lisätään sulatetun, kuuman, rasvan joukkoon. Painele keksi-voiseos vielä lämpimänä vuoan pohjalle.

Täytteen valmistus aloitetaan sulattamalla valkosuklaa mikrossa (VARO se palaa hyvin äkkiä!) ja annetaan sen jäähtyä pöydällä sillä aikaa kun vatkataan kerma ja sokerit yhdessä vaahdoksi. Sitten notkistetaan maitorahka toisessa kulhossa ja lisätään sulatettu valkosuklaa siihen. Yhdistä kerma- ja rahkaseokset keskenään. Keitä tilkka vettä kiuhuvaksi ja lisää siihen sitruunaesanssia, liuota liivatteet siihen. Jäähdytä. Lisää täytteen joukkoon ja kaada koko seos vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.

Liuota liivatetta taas kylmässä vedessä ja liota se sitten pienen pieneen tilkkaan kuumaa vettä. Jäähdytä ja lisää vanukkaan joukkoon. Kaada täytteen päälle. Voit kopauttaa vuokaa VAROVASTI pöytää vasten, että pinnasta tulee tasainen.


Täytettä jäi hieman yli, joten tein pari tällaista leivosta. Päälle tuli vielä suklaaraidat.


1 kommentti:

  1. Voi miksi tulin tähän aikaan piipahtamaan sivuillasi! Tähän aikaan ei saisi selata näin herkullisen näköisiä leivoksia! Mun on ehdottomasti kokeiltava tätä kun seuraavan kerran teen jonkun kakun! Raportteeraan sulle sitten! :)

    VastaaPoista