Sivut

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Muffinssi kvartetti

Heti kun heräsin niin aloin tekemään muffinseja, siinä temmellyksessä jäi aamiainenkin väliin. Tämä ohje on napattu kirjasta, jota käytämme koulussa materiaalina. Resepti oli pakko puolittaa, koska muuten muffinseja olisi riittänyt useaksi viikoksi, tällä kertaa sain 28 keskikokoista muffinsia. Ja siitä määrästä vähän päätyi kyllä parempiin suihin jo ennen paistamista :)



Ainekset
210 g voita tai margariinia
360 g sokeria ( n. 3,5 dl)
300 g kananmunia ( n. 5 kpl, riippuen kananmunien koosta)
60 g maitojauhetta ( käytin ½ dl kädenlämpöistä maitoa)
60 g perunajauhoa ( vajaa 1 dl)
12,5 g leivinjauhetta ( 3 tl)
360 g vehnäjauhoja ( n. 3,5 dl)

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat koko ajan sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi  vuorotellen maidon kanssa ja sekoita esim. kaapimella tasaiseksi.

Suklaamuffinssit: Lisää taikinaan 1-2 rkl tummaa kaakaojauhetta ja sekoita tasaiseksi. Voit myös tehdä muffinsseihin suklaasydämen. 
Mustikkamuffinssit: Laita paperisen muffinssivuoan pohjalle vähän taikinaa, jonka päälle ripottelet vähän mustikoita. Laita myös mustikoiden päälle taikinaa. (Jos sekoitat mustikat taikinan joukkoon, taikinasta tulee sinertävän violettia!)
Maustemuffinssit: Lisää taikinaan 1-2 tl kanelia ja samanverran kardemummaa. Laita ensin vähän ja maista miltä taikina maistuu! Lisää mausteita tarvittaessa.
Luumumuffinssit: Tapa 1: Tee muffinssit samalla tavalla kuin mustikkamuffinssit, mutta korvaa mustikat luumumarmeladilla (=marmeladi jää taikinoiden väliin)
Tapa 2: Annostele muffinssitaikinaa paperiseen vuokaan, ja pursota luumumarmeladia muffinssin keskelle (= hillo jää näkyviin)

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele halutessasi tomusokerikuorrutuksella ja nonparelleilla.

2 kommenttia:

  1. Mielettömän suloisia marsipaanikoristuksia tuolla vähän alempana:)

    VastaaPoista