Sivut

maanantai 8. lokakuuta 2012

Lämmin tomaattikeitto ja yrttiset krutongit

Mietin pitkään miten kertoisin tästä ohjeesta tai miten olen päätynyt juuri tähän, mutta mieleen ei pulpahtanut mitään. Nenässä tuoksuu vain yrtit, valkosipuli ja tomaatti, ja höyryävän kuuma keitto odottaa ihan vieressä ottajaansa. Tämä ohje on todella simppeli ja sitä pystyy kyllä muokkaamaan omaan suuhun sopivaksi. Maistuu todella hyvältä tällaisina koleina syyspäivinä.

Ainekset
1 sipuli (120 g)
oreganoa tai pizzamaustetta
paprikajauhetta
musta- ja valkopippuria
(suolaa)
500 g tomaattimurskaa
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 kasvisliemikuutio
2,5 dl ruokakermaa

Krutonkeihin
pari siivua vaaleaa leipää
mausteita

Hienonna sipulit ja freesaa pannulla mausteiden kanssa. Lisää tomaattimurska, kasvisliemikuutio ja kerma. Kiehauta. Lisää mausteita tarvittaessa.

Krutongit: leikkaa leipäsiivuista reunat pois ja viskaa pannulle jossa on tilkka rasvaa tai öljyä. Lisää mausteet ja paahda rapeiksi.

2 kommenttia:

  1. Hei. Ajattelin tehdä ensimmäistä kertaa elämässäni tomaattikeittoa. Googlasin ohjeita ja tämä sinun reseptisi kiinnitti huomioni, koska tuossa lukee "Tämä ohje on todella simppeli" - sopinee siis minulle! :D Mutta pakko kysyä, että eikö tuohon keittoon tule muuta nestettä kuin 2,5 dl ruokakermaa? Onko se tomaattimurska niin vetistä, että se riittää? Terv. nim. Kotitalousopettajan painajainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni ei kaivannut enempää kermaa / tai muuta nestettä. Tietysti jos keitto vaikuttaa todella paksulta, niin voi lisätä kermaa enemmän kuin 2,5 dl.

      Poista