Sivut

perjantai 12. lokakuuta 2012

Kahden suklaan browniet

Uusin Maku- lehti tipahti juuri oikeaan aikaan postiluukusta. Olinkin miettinyt, että mitä leipoisi seuraavaksi ja tietysti taikinassa täytyi olla suklaata jossain muodossa (; Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin tuorejuustoa, mutta itse laitoin tähän maustamatonta kasvirasvalevitettä. Myös ohje oli mielestäni aikas sekava joten koitin tähän nyt kirjoittaa sen hieman selvemmin. Toivottavasti ymmärrätte. :)


TUMMA TAIKINA
200 g voita
200 g tummaa suklaata
3 dl sokeria
6 munaa
150 g persikkasosetta (esim. Piltti)
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon sokeri ja anna jäähtyä. Valmista sillä aikaa vaalea taikina.

VAALEA TAIKINA
200 g valkosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
4 tl vaniljasokeria

PINNALLE
1 rkl kaakaojauhetta

Sulata valkosuklaa ja sekoita tuorejuuston, munien ja vaniljasokerin kanssa. Jätä odottamaan.

Vatkaa ensimmäiseen taikinaan (TUMMA TAIKINA) munat ja persikkasose kevyesti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita.
Kaada ¾ tummasta taikinasta leivinpaperoidulle uunipannulle (30 x 35 cm).
Levitä päälle valkosuklaamassa ja nostele loput tummasta taikinasta pinnalle. Sekoita taikinoita esim. veitsellä tiikerikuvioiseksi.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin, mielellään yön yli jääkaapissa.
Leikkaa annospaloiksi ja tupruta päälle kaakaojauhetta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti