Sivut

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Appelsiini whoopies

Olen jo jonkin aikaa halunnut koittaa tehdä uusia muotileivoksia eli whoopieita. Tämän ohjeen nappasin edellisviikon sanomalehdestä ja voin kyllä vahvasti suositella kokeilemaan. Ensimmäisiksi whoopieiksi olivat hyviä, vaikkakin ehkä hieman suurehkoja. Vaikka itse en voi sietää mantelimassaa, tässä taikinassa sitä ei maistanut ollenkaan. Nam!




Ainekset
(20 pientä tai 12 isoa leivosta)
100 g voita
1½ dl sokeria
150 g pehmeää, värjäämätöntä marsipaania
2 munaa
1 tummaa kaakaojauhetta
3 dl (n. 170 g) vehnäjauhoja
vajaa ½ tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl maitoa

Täyte
180 g appelsiinituorejuustoa
n. 1 dl vispikermaa
½-1 tl vanilliinisokeria
sokeria maun mukaan

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Murenna mantelimassa joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa vielä, kunnes seos on kuohkeaa.

Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja vaniljasokeri hyvin keskenään. Sihtaa puolet jauhoseoksesta taikinan joukkoon ja sekoita esimerkiksi taikinanuolijalla. Lisää puolet maidosta, sitten loput jauhot ja maito.

Pursota taikinasta leivinpaperille noin 40 pientä pyörylää, halkaisijaltaan nelisen senttimetriä. Kakkusia tulee neljä pellillistä, leviämisvaraa täytyy jättää paljon. Voit myös tehdä pyöreitä nokareita teelusikalla. Tee niistä mahdollisimman säännöllisiä.

Paista 180-200 asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia (isoja leivoksia 10-12 minuuttia). Vahdi paistumista, pienet kakkuset palavat helposti. Anna jäähtyä.

Sekoita täytteen ainekset. Käännä puolet täysin jäähtyneistä leivoksista pohjapuoli ylöspäin ja pursota tai levitä veitsellä täytettä. Pane leivoksiin kannet ja tarjoa heti. Säilytä tarvittaessa jääkaapissa kannellisessa rasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti